top of page
Søg

Er du eller har du været udsendt?

Så er her en effektiv tilgang til at behandle traumer hos danske soldater under og efter udsendelse.


Introduktion:

Udsendelse som dansk soldat kan være en krævende og udfordrende oplevelse, der ofte fører til traumatiske oplevelser og psykiske vanskeligheder. Posttraumatisk stresslidelse (PTSD) er en almindelig konsekvens af traumer og kan have en betydelig indvirkning på soldaters mentale og følelsesmæssige velbefindende. I denne blog vil vi udforske, hvordan NLP psykoterapi kan være en anvendelig og effektiv tilgang til behandling af traumer hos danske soldater under og efter udsendelse.


Neuro-lingvistisk programmering (NLP) er en tilgang inden for psykoterapi, der fokuserer på forholdet mellem vores sind (neuro), sprog (lingvistik) og adfærd (programmering). NLP psykoterapi har vist sig at være effektiv til at hjælpe mennesker med at ændre negative tankemønstre, omdanne begrænsende overbevisninger og skabe positive forandringer i deres liv.Anvendelighed af NLP Psykoterapi for Danske Soldater:

Omstrukturering af traumatiske erindringer: NLP psykoterapi tilbyder teknikker til at omstrukturere og ændre den måde, traumatiske minder er kodet og gemt i sindet. Ved hjælp af teknikker som "submodaliteter" kan soldaten ændre billedet, lyden og følelsen forbundet med traumatiske erindringer, hvilket reducerer deres indvirkning og intensitet.


Ændring af negative overbevisninger:

Traumer kan føre til dannelse af negative overbevisninger omkring sikkerhed, selvværd og fremtiden. NLP psykoterapi hjælper soldaten med at identificere og ændre disse begrænsende overbevisninger ved at erstatte dem med mere positive og styrkende tanker. Dette kan bidrage til at forbedre deres mentale og følelsesmæssige tilstand.


Styrkelse af coping-strategier:

NLP psykoterapi udstyrer soldaten med værktøjer og teknikker til at håndtere og regulere deres følelser, stress og angst i øjeblikket. Dette kan være særlig gavnligt efter eller under udsendelse, hvor der kan være intense og potentielt traumatiske situationer. Soldaten lærer strategier til at berolige sig selv, ændre deres fokus og skabe indre ressourcer.


Fremmelse af resiliens og personlig vækst:

NLP psykoterapi fokuserer ikke kun på at lindre symptomerne på traumer, men også på at styrke soldatens resiliens og fremme deres personlige vækst. Gennem forskellige teknikker som "tidslinje terapi" og "integrations dele" kan soldaten arbejde med at frigøre sig fra fortidens byrder og skabe en positiv og stærkere identitet.


Effektiviteten af NLP Psykoterapi:

Flere studier har vist positive resultater ved anvendelse af NLP psykoterapi til behandling af traumer og PTSD. En meta-analyse af forskningsresultater på området fandt, at NLP psykoterapi var signifikant effektiv til at reducere symptomerne på PTSD og forbedre den generelle psykologiske velbefindende hos traumatiserede individer.


Det er vigtigt at bemærke, at NLP psykoterapi ikke er en erstatning for konventionel behandling af traumer, såsom kognitiv adfærdsterapi eller medicinsk behandling. Det kan dog være en værdifuld supplerende tilgang, der kan tilbyde soldaten en bredere vifte af værktøjer og teknikker til at håndtere deres traumer og støtte deres helingsproces.


Konklusion:

NLP psykoterapi er en anvendelig og effektiv tilgang til behandling af traumer hos danske soldater efter eller under udsendelse. Ved at fokusere på omstrukturering af traumatiske erindringer, ændring af negative overbevisninger, styrkelse af coping-strategier og fremme af personlig vækst kan NLP psykoterapi bidrage til soldaternes helingsproces og forbedring af deres mentale og følelsesmæssige velbefindende.


Har du været udsendt, eller er udsendt (vi mødes online) og kan genkende noget du har læst her, og kender til en form for begrænsning i hverdagen. På grund af oplevelser du har haft tidligere, så kan jeg som certificeret NLP Psykoterapeut hjælpe dig til at frigøre dig fra fortidens traumer.

Kontakt mig på mobilen 20654630 eller udfylde kontaktformularen HER så kontakter jeg dig indenfor 24 timer.


Kh. Matheuz Cosmos


soldast med ptsd - hjælp hos Matheuz Cosmos fra Turn About

21 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page