top of page
Søg

Game of life

Prøv at leg lidt med her, med tanken om at livet er et spil. Et spil hvor det er dig der styrer brikkerne, hvilket betyder, at det har konsekvenser hvordan du bruger brikkerne ud fra de træk du vælger at udføre.


For alt indeholder valg eller træk, når nu vi lige ser livet som et spil. Ikke at vælge er nemlig også et valg. Det kan man kalde et passivt valg, så er der også det vi kan kalde at resignere.


At resignere betyder at opgive eller trække sig tilbage fra en opgave, et ansvar eller en situation, normalt på grund af manglende motivation, troen på muligheder for succes eller følelsen af ​​magtesløshed. Når en person resignerer, accepterer de typiske, at de ikke længere kan gøre noget for at ændre eller forbedre situationen, og de beslutter at lade begivenhederne udvikle sig uden deres indgriben.


Man kan sige at de giver magten fra sig og sætter sig selv i offerollen, skakmat!

Resignation kan derimod være gavnlig hvis vi taler om vilkår, f.eks. vil det være skørt at bruge tid på at ændre vejret, eller andre fænomener eller omstændigheder, hvor muligheden for at ændre det ikke er eksisterende. Så ender man nemlig i magtesløsheden. Har kan man så vælge at lære at acceptere vilkåret.

Selvom livet kan føles som en udfordrende rejse, er det vigtigt at huske, at du er en aktiv deltager i spillet her kaldet "livet". Når du ser på det som en overlevelseskamp, ​​går du glip af muligheden for at virkelig leve det. Det handler om at tage ansvar for din egen skæbne og vælge din plads på brættet og flytte brikkerne bevidst.


Når du ikke tager din plads i livet eller nægter at indse, at du er en vigtig spiller i dette store spil, ender du som en inkompetent brik. Dette er, hvad vi kalder offerrollen. At sidde passivt og vente på, at nogen skal redde dig, fører sjældent til noget godt. Det er smertefuldt at føle sig magtesløs og afhængig af andre for at trække dig op af sumpen.


Livet belønner nemlig handling. Når du tager ansvar for dit eget liv og begynder at handle, altså at tage et træk på brættet i stedet for at reagere som et offer, begynder du at høste belønningerne. Ja, det kan være skræmmende at tage det første skridt eller sågar det næste, men det er den eneste måde at virkelig leve på. At være passiv og vente på, at livet sker, fører sjældent til lykke og opfyldelse af dine drømme.


Husk, at du er den eneste, der begrænser dig selv. Du har magten til at vælge din plads på spillebrættet. Du kan være kongen eller dronningen af ​​dit eget liv. Du kan bestemme retningen og skabe de muligheder, du ønsker. Livet er ikke en tilfældighed; Du kan se det som et spil, hvor du har mulighed for at forme din egen skæbne. Du har nemlig alle ressourcer, til at komme derhen hvor du gerne vil være.


Hvis du fornægter du er i livet, lider du! – Hvorfor? fordi du er i livet om du vil det eller ej!

Så tag ansvaret for dit egne liv og begynde at spille spillet med hjertet. Vælg din plads, ryk brikkerne med beslutsomhed og handlekraft, og lad mig gerne hjælpe dig med at opdage dit største potentiale. Sammen kan vi skabe dit liv fyldt med glæde, opfyldelse og succes. Du er i spillet af livet, så lad os begynde at spille det med lidenskab og formål.


Som din Psykoterapeut & Life-Coach kan jeg hjælpe dig ud af offerrollen og ind i action rollen, der hvor du tager ansvar for dit liv og handler aktivt mod dine mål og drømme. If you can dream it, you can do it, som den populære Tony rigtig nok påstår.

Kh. Matheuz Cosmos

fra offer til handling - psykoterapi Turn Abou

59 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page