top of page
Søg

Sådan skaber du sundere relationer!

Opdateret: 4. jun. 2023

Tilknytningsformer er en måde at beskrive de relationer, vi har med andre mennesker. Det refererer til den måde, vi opfatter og reagerer på følelsesmæssige bånd og tætte relationer. Tilknytningsformer kan have stor indflydelse på vores liv og vores evne til at opbygge sunde relationer.


Det er godt at lære om sine tilknytningsformer, fordi det kan hjælpe med at øge vores selvbevidsthed og forståelse af vores adfærd i relationer. Når vi har denne viden, kan vi begynde at arbejde med vores tilknytningsformer og forbedre vores relationer til andre.


Der er fire primære tilknytningsformer: Den trygge, den ambivalente, den undvigende og den

desorganiserede. En tryg tilknytningsform indebærer at have en følelse af tryghed i relationer og en positiv opfattelse af sig selv og andre. En ambivalent tilknytningsform indebærer en stærk frygt for at miste relationer og en følelse af usikkerhed i relationer. En undvigende tilknytningsform indebærer at trække sig fra tætte relationer for at undgå at blive såret. En desorganiseret tilknytningsform er præget af en uorganiseret og forvirret tilgang til relationer.


Du kan læse mere om tilknytnngsformer HER


Det kan være svært at opdage ens egen tilknytningsform, da det kan være en ubevidst del af vores personlighed. Det kan dog hjælpe at tænke på tidligere relationer og overveje, hvordan man har følt sig og opført sig i disse relationer. Som psykoterapeut kan jeg hjælpe dig med at opdage din tilknytningsform.


Hvis man opdager en tilknytningsform, der skaber problemer i ens liv, er det vigtigt at arbejde på at ændre den. Dette kan være en langvarig proces, men det kan være meget givende for ens liv og relationer. Som psykoterapeut hjælper jeg dig med at udvikle sunde og effektive strategier til at ændre din tilknytningsform.


Hvis man ikke ændrer sin tilknytningsform, kan det føre til gentagne problemer i ens relationer og følelse af isolation og ensomhed. Det er derfor vigtigt at tage ansvar for ens egne tilknytningsmønstre og arbejde på at forbedre dem for at opnå mere tilfredsstillende relationer og en mere opfyldende tilværelse.


Har du fået lyst til at blive klogere på din tilknytningsform og samtidig finde de sunde og effektive strategier igennem et terapeutiskforløb, så er du velkommen til at kontakte mig på mobil 20654630 eller går ind på min hjemmeside og udfylde kontaktformularen og jeg kontakter dig indenfor 24 timer.


Kh. Matheuz Cosmos


voksen og barnefinger mødes

117 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page