top of page
Søg

Traumeterapi

Hvad er et traume og hvad kan traumeterapi gøre for dig?


Et traume opstår når vi oplever os selv som følge af en eller flere ekstreme eller voldsomme begivenheder, der overstiger ens evne til at håndtere eller forstå oplevelsen på det tidspunkt, det finder sted. Traumatiske begivenheder kan variere meget fra person til person, og hvad der kan være traumatiserende for én person, er måske ikke traumatiserende for en anden.


Nogle almindelige årsager til traumer omfatter:


Vold : Fysisk vold, seksuel vold, overfald, eller misbrug kan være meget traumatiserende og have langvarige konsekvenser for ofret.


Naturkatastrofer : Som jordskælv, oversvømmelser, orkaner, og brande kan være traumatiserende på grund af den ødelæggelse og tab, de medfører.


Krig og konflikt : Soldater, krigsflygtninge og civile, der har været involveret i krigshandlinger, kan opleve traumer på grund af det, de har set og oplevet.


Ulykker : Alvorlige ulykker som bilulykker, arbejdsulykker eller andre katastrofer kan forårsage traumer på grund af den pludselige og voldsomme karakter af begivenheden.


Tab og tab af kære : Dødsfaldet af en elsket, skilsmisse eller adskillelse kan forårsage traumer og sorg.


Det er vigtigt at forstå, at traumer er en individuel oplevelse, og det, der kan være traumatiserende for én person, er måske ikke traumatiserende for en anden. Hvis du har oplevet en traumatisk begivenhed og føler, at det påvirker dit velbefindende, er det vigtigt at søge professionel hjælp.


Du må opgive tanken om, at du skulle have haft en bedre barndom og stoppe ideen og ønsket om en anderledes fortid. Lade være med at gøre dig selv til et offer for din historie om dig selv, dine oplevelser eller manglende omsorg, kærlighed eller tryghed i barndommen eller på et andet tidspunkt i din fortid.

Traumeterapi hos Matheuz Cosmos
Traumeterapi

Du må vågne op fra dit mareridt, for siden du kan læse dette så betyder det, at du er kommet igennem og tilsyneladende helskindet.


Det er bare ikke alle dele i din hjerne som har forstået det! Selve problemet ligger i din pattedyrshjerne, hvor både amygdala og følelserne bor, så er den ikke bevidst om at du er kommet videre i god behold, så vil den reagere fra oplevelserne i fortiden og det er ren fiktion, nu hvor fortiden er overstået.


Inden for psykologien kalder man det re-traumatisering, med andre ord overreaktioner. Når din pattedyrshjerne bliver bevidst om at fortid er fortid og du er i sikkerhed, så vil du begynde at reagerer anderledes i nuet, fordi nuet er et resultat fra fortiden. Du vil selv kunne vælge dine reaktioner i stedet for at aktivere autopiloten.


Matheuz Cosmos9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page