top of page
Søg

𝗦𝗲𝗹𝘃𝗺𝗼𝗿𝗱 𝗯𝗹𝗮𝗻𝗱𝘁 𝘂𝗻𝗴𝗲 𝘃𝗼𝗸𝘀𝗲𝗿

Opdateret: 16. maj

Mistrivslen og lavt selvværd blandt unge skal tages alvorligt, til tider er selvmord desværre løsningen for rigtig mange unge. Mændene fylder stadig mest i statistikken blandt selvmord, selvom det blandt unge kvinder er det højeste antal i 20 år.


Faktisk er der 17 kvinder mellem 20 og 24 år som har begået selvmord i 2020 det vil sige at antallet er stege med 30 % siden 2019. I alt begår tre gange flere mænd end kvinder selvmord, og i alle aldersgrupper er det mænd, der har begået flest selvmord.

selvmord blandt unge, mistrivsel, ungeterapi hos turn about - Matheuz Cosmos

Årsagen kendes ikke, hvor vidt det hænger sammen med Coronakrisen, er svært at sige, selvom faktum er at der i den periode er sket væsentlige ændringer blandt de unges livsvilkår, med isolation, karantæne, restriktioner osv. Det væsentlige er i hver fald, at rigtig mange unge døjer med lavt selvværd og mistrives.


Kender du en ung eller er du en af de unge der mistrives, så er det virkelig vigtigt at du reagerer, ved at tale med en ven, veninde, forældre eller en anden, hvor du kan få sat ord på, så i sammen kan finde den rette hjælp for dig, alternativt kan du/i ringe til Rådgivning på Livslinjen 70 201 201.


I nogle af mine sessioner blandt unge, sker det ind imellem at jeg møder en ung der ønsker en afslutning på livet, fordi det er så dystre og svært. Ofte når vi undersøger det, handler det ikke om ønsket om at dø, men frygten for at leve.


Frygten for det ansvar der følger med at vokse op. Den frygt er særlig stor hvis man ikke har lært eller fået ”lov” til at tage ansvaret, fordi det er blevet taget fra en, man har simpelthen ikke lært det.

Uden denne evne kan livet blive rigtig svært og frygtsomt, det kan udløse ansvarsangst, afhængighed eller selvskadende adfærd.


Når du tager ansvar for andre, tager du ansvaret fra dem!

Det kan også være at du bare er ulykkelig og utilfreds med dit liv, du kan ikke mærke glæden og se nogen mening med livet? Så kan coaching og psykoterapi også hjælpe dig med at genfinde livsglæden og skabe et bedre liv med et øget, styrket og forbedret selvværd.


Det kan være problematikker som:

  • Lavt selvværd

  • Svært ved at sige fra

  • Stress

  • Angst

  • Manglende selvtillid

  • Generel mistrivsel

  • Destruktive tanker

Erfaringen ved mine sessioner viser, at det faktisk er muligt ved almindelige selvværdsproblematikker at opleve målbare resultater efter 2-4 sessioner. En samtalen foregår i hver vores stol, nogle gange arbejder vi også på gulvet med forskellige teknikker, øvelser og positioner. Hvis du for eksempel er på efterskole, kan vi afholde sessioner i weekenden eller online som et alternativt.


Behandling af unge med lavt selvværd


Det er sjældent, at de udfordringer vi oplever i livet, er unikke. Faktisk deler vi som mennesker langt flere smertefulde oplevelser med hinanden, end vi går og tror. Det betyder derfor også, at vi kan spejle og relatere hinandens tanker og følelser, hvorfor vi oplever en markant lindring i kroppen bare ved at åbne op og tale sammen om tingene.


Har du spørgsmål til, hvordan jeg kan hjælpe unge med lavt selvværd, eller ønsker du at booke en tid, er du altid velkommen til at kontakte mig. Jeg kan kontaktes på telefon 20 65 46 30 eller på mail turnabout@outlook.dk. Alternativt kan du benytte dig af kontaktformularen, som du finder her på eller på hjemmesiden og jeg kontakter dig indenfor 24 timer.


ungeterapi hos Matheuz Cosmos - Turn About Roskilde


662 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page